Γιατί το e-shop σας πρέπει να έχει εύκολη και κατανοητή πλοήγηση δηλαδή εύκολο μενού;

Η πλοήγηση μπορεί να θεωρηθεί πως είναι το σημαντικότερο μέρος του σχεδιασμού ενός ηλεκτρονικού καταστήματος. Η εύκολη πλοήγηση βοηθά τους νέους αγοραστές να βρουν αυτό που αναζητούν χωρίς ταλαιπωρία. Από την άλλη πλευρά, η κακή πλοήγηση  απογοητεύει τους επισκέπτες σας και μπορεί ακόμη και να τους οδηγήσει να εγκαταλείψουν το κατάστημά σας.

Τι αποτελεί πραγματικά καλή πλοήγηση;

Το ερώτημα, λοιπόν, είναι τι αποτελεί πραγματικά καλή πλοήγηση. Η κύρια ιδέα είναι να παρουσιάσετε μια σαφή διαδρομή από τη σελίδα προορισμού μέχρι το Ταμείο. Η σελίδα προορισμού μπορεί να είναι η αρχική σελίδα του e-shop σας ή κάθε επιμέρους σελίδα των προϊόντων του καταστήματός σας.

Ανεξάρτητα από τη σελίδα στην οποία προσγειώνεται αρχικά ένας επισκέπτης, θα πρέπει να είναι σε θέση να βρει γρήγορα το δρόμο του γύρω από την ιστοσελίδα σας χωρίς να χρειάζεται να ψάξει.

Μιλήστε στη Γλώσσα του επισκέπτη φτιάξτε το μενού εύκολο με απλές κατηγορίες για να βρει εύκολα το προϊόν που ψάχνει. Εάν καταφέρετε να βρει αυτό που θέλει να αγοράσει γρήγορα τότε έχετε πετύχει.

Εάν έχετε αρκετά προϊόντα και η πλοήγηση γίνεται δύσκολη, μπορείτε να προσθέσετε μενού περιήγησης με πολυεπίπεδη πλοήγηση στο κατάστημα σας. Το μενού αυτό θα επιτρέψει στους πελάτες να φιλτράρουν τα αποτελέσματα αναζήτησής τους με κριτήρια που καθορίζετε κάθε φορά.