Η προώθηση των ιστοσελίδων στις μηχανές αναζήτησης αποτελεί ένα από τα κρισιμότερα θέματα για την επιτυχία σας στο Internet. Παρακάτω θα βρείτε ιδέες για το

  • πώς θα κάνετε προώθηση ιστοσελίδων ;
  • πότε χρειάζεται να προβείτε σε τέτοιες ενέργειες ;
  • γιατί να κάνετε προώθηση στην ιστοσελίδα σας ;
  • ποιόν να επιλέξετε για το δύσκολο αυτό εγχείρημα ;

Ιστοσελίδες οι οποίες δεν εμφανίζονται ψηλά στα αποτελέσματα αναζήτησης και δεν έχουν κίνηση χρειάζονται αρκετή δουλειά. Εάν τυχαίνει και έχετε ιστοσελίδα που δεν εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης καλό θα είναι να επικοινωνήσετε σύντομα μαζί μου.

Προώθηση ιστοσελίδας

Προώθηση ιστοσελίδων SEO τι χρειάζεται να κάνετε

Σε περίπτωση που είστε κάτοχος μιας ιστοσελίδας που χρειάζεται προώθηση, θα χρειαστεί να επενδύσετε χρόνο και χρήμα για να μπορέσετε να πετύχετε ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Τη δουλειά αυτή βέβαια καλό είναι να την αναθέσετε σε έναν επαγγελματία του χώρου. Σε επαγγελματία ο οποίος έχει ικανοποιητικό χαρτοφυλάκιο και τεχνογνωσία να το πετύχει.

Ιδιαίτερα όταν ο στόχος σας είναι λέξεις κλειδιά υψηλού ανταγωνισμού και η ιστοσελίδα σας είναι καινούρια, απαιτείται αρκετός χρόνος για να πετύχετε ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Προσοχή στους απατεώνες που σας τάζουν λαγούς με πετραχήλια και πρώτη θέση στα αποτελέσματα αναζήτησης σε λίγο χρονικό διάστημα.

Όλη η διαδικασία προώθησης της ιστοσελίδας σας χρειάζεται καθορισμό στρατηγικής και σωστό σχεδιασμό κινήσεων.

Στρατηγική Προώθησης Ιστοσελίδας

Η στρατηγική προώθησης της ιστοσελίδας σας απαιτεί λεπτομερή σχεδιασμό, επιμονή και υπομονή για να επιτευχθούν τα αποτελέσματα. Αρχικά κάνουμε μια ανάλυση της τρέχουσας κατάστασης. Δηλαδή που βρίσκεται η ιστοσελίδα σας αυτή τη στιγμή. Έπειτα θέτουμε κάποιους στόχους για το που θέλουμε να φτάσει η ιστοσελίδα σας. Οι στόχοι πρέπει να είναι εφικτοί και να επιτευχθούν σε ένα χρονικό διάστημα που θα καθορίσουμε. Ακολούθως βρίσκουμε τις βέλτιστες πρακτικές για το πως η ιστοσελίδα σας θα έχει τα αποτελέσματα των στόχων που έχουμε θέσει. Με μικρά σίγουρα και σταθερά βήματα προχωράμε στην υλοποίηση των στόχων μας. Σε τακτά χρονικά διαστήματα αξιολογούμε την πορεία των αποτελεσμάτων, προτείνουμε βελτιώσεις συνεχώς ώστε τα αποτελέσματα να γίνουν ακόμα καλύτερα. Η διαδικασία αυτή επαναλαμβάνεται συνήθως αρκετές φορές έτσι ώστε να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την απόδοση της ιστοσελίδας σας.

Συμβουλές SEO – Προώθησης ιστοσελίδας

Αποφύγετε τις τεχνικές Black Hat SEO οι οποίες είναι επικίνδυνες για το domain σας. Επικεντρωθείτε στο να βελτιώσετε το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας και στο Μαρκετινγκ Περιεχομένου. Αναβαθμίστε την ιστοσελίδα σας, βελτιώστε τους τίτλους και τις μετά-περιγραφές. Προσθέστε Schema δεδομένα στην ιστοσελίδα σας, στα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας. Δημιουργείστε ένα ολοκληρωμένο sitemap αρχείο και υποβάλετέ το στις μηχανές αναζήτησης. Χρησιμοποιείστε τη δύναμη των Social Media και κάντε γνωστή την επιχείρησή σας.

Responsive Design Προώθησης ιστοσελίδας και SEO

Βεβαιωθείτε ότι η ιστοσελίδα σας είναι σχεδιασμένη και συμβατή με όλες τις συσκευές και τα μεγέθη οθόνης. Μια ιστοσελίδα που δεν λειτουργεί σε κινητά και tablet χάνει την μισή επισκεψιμότητα από τις μηχανές αναζήτησης για τον λόγο αυτό. Οι περισσότερες ιστοσελίδες και e-shop στις μέρες μας δέχονται επισκέψεις πάνω από το 50% από κινητές συσκευές. Σε περίπτωση που ιστοσελίδα σας δεν λειτουργεί σωστά σε κινητά τηλέφωνα και Tablet, σκεφτείτε την αλλαγή της διότι βρίσκεστε ήδη εκτός ανταγωνισμού.

Φιλοξενία ιστοσελίδας και αντίκτυπος στην προώθηση και το SEO

Πραγματοποιείστε έλεγχο στην φιλοξενία της ιστοσελίδας σας εάν ανταποκρίνεται στα δεδομένα του ιστότοπού σας. Πολλές φορές τα φτηνά πακέτα φιλοξενίας ιστοσελίδων εγκυμονούν κινδύνους στην απόδοση του web site σας. Ένας υπερφορτωμένος διακομιστής καθυστερεί την φόρτωση της ιστοσελίδας σας. Ένας Server που φιλοξενεί ιστοσελίδες με απαγορευμένο περιεχόμενο και ταυτόχρονα φιλοξενεί την ιστοσελίδα σας επηρεάζει και το web site σας.

Βελτιστοποίηση SEO και ενημέρωση ιστοσελίδας για την προώθησή της

Το SEO μιας ιστοσελίδας ποτέ δεν σταματά και πάντοτε πρέπει να ενημερώνεται. Το ίδιο ισχύει και για τις καμπάνιες του ψηφιακού μάρκετινγκ αλλά επίσης και για το ίδιο το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας. Αν δεν ενημερώσετε την ιστοσελίδα σας, είναι βέβαιο ότι αργά ή γρήγορα θα πέσει στις κατατάξεις της μηχανής αναζήτησης. Οι μηχανές αναζήτησης θεωρούν ότι οι ιστοσελίδες με το πιο πρόσφατο περιεχόμενο είναι οι πιο σχετικές με τις αναζητήσεις των χρηστών. Όλο το παιχνίδι παίζεται για τους χρήστες που αναζητούν πληροφορίες στο διαδίκτυο καθημερινά. Το περιεχόμενό σας μπορεί να είναι το καλύτερο σε σχέση με τους ανταγωνιστές σας. Σίγουρα όμως, αν είναι το ίδιο περιεχόμενο όπως ήταν πριν από αρκετά χρόνια, τότε τα ρομποτάκια ανίχνευσης των μηχανών αναζήτησης μπορεί να μην πιστεύουν ότι είναι πλέον και το πιο σχετικό.

Προώθηση ιστοσελίδων

Προώθηση ιστοσελίδας με επανασχεδιασμό SEO και λέξεων κλειδιών

Νομίζετε πως το ότι καταφέρατε να βιδώσετε την ιστοσελίδα σας στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης για συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά θα είστε πάντα κερδισμένος. Μπορεί όντως να το πετύχετε και να βγαίνετε ψηλά στις μηχανές αναζήτησης αλλά αυτό δεν είναι το παν. Οι αναζητήσεις καθημερινά αλλάζουν και ιδιαίτερα αυτές με τον μεγάλο όγκο. Μείνετε ξάγρυπνος όμως και σκεφτείτε τον επανασχεδιασμό του SEO σας. Ο επανασχεδιασμός στην στρατηγική SEO σας δίνει την ευκαιρία να ξανασκεφτείτε τη στόχευση λέξεων-κλειδιών και το συνολικό ποσοστό μετατροπών της ιστοσελίδας σας. Ο τρόπος που οι άνθρωποι αναζητούν και το πώς αναζητούν έχει αλλάξει δραματικά τα τελευταία χρόνια. Αυτό γίνεται ακόμα πιο αληθινό με την έκρηξη των συσκευών smartphone που βρίσκονται τώρα σε χρήση παγκοσμίως.

Προώθηση ιστοσελίδων που δεν εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης

Πολλές φορές έχουμε τηλεφωνήματα από πελάτες που έχουν δημιουργήσει νέα ιστοσελίδα και δεν εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης παρά μόνο με το όνομά της, ή το domain name της. Συμβαίνει αρκετά συχνά σε περίπτωση που ιστοσελίδα δεν έχει φτιαχτεί από επαγγελματία και έχει φτιαχτεί από κάποιους ερασιτέχνες που γνωρίζουν απλά από ιστοσελίδες. Δυστυχώς σε τέτοιες περιπτώσεις θα χρειαστεί εξ αρχής επανασχεδιασμός SEO έτσι ώστε να μπορέσουμε να έχουμε αποτελέσματα.

Προώθηση ιστοσελίδας με Onsite SEO και Off Site SEO τεχνικές

Οι τεχνικές Onsite SEO (εντός της ιστοσελίδας σας) και Off Site (Εκτός της ιστοσελίδας σας) SEO είναι εκείνες που φέρνουν αποτελέσματα. Το Onsite SEO είναι η τεχνική βελτιστοποίησης της ιστοσελίδας σας με ενέργειες και αλλαγές εντός της ιστοσελίδας σας. Οι τεχνικές Off Site SEO αποτελούν τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν σε άλλες ιστοσελίδες, οι οποίες θα προάγουν τη χρησιμότητα της ιστοσελίδας σας στον παγκόσμιο ιστό. 

 

Κάντε σήμερα το πρώτο βήμα για τη δημιουργία περισσότερων πελατών για την επιχείρησή σας

Επιλέξτε τους καλύτερους, καλέστε στα εξής τηλέφωνα : 2106632266 – 6934469804

Εναλλακτικά στείλτε μήνυμα στο info@allagiannis.eu