Σκοπός δημιουργίας ιστοσελίδας και στόχοι που θέλουμε να επιτευχθούν

Για κάθε ιστοσελίδα που δημιουργούμε πρέπει να ορίσουμε αρχικά τον στόχο και τον σκοπό δημιουργίας της. Πολλές φορές το σημαντικότερο αυτό κομμάτι δεν λαμβάνεται υπόψιν ενώ πρέπει. Έτσι ο σχεδιαστής της ιστοσελίδας δεν έχει μια συγκεκριμένη κατεύθυνση για το τι πρέπει να κάνει. Από την άλλη πλευρά, ο ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας δεν μένει ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα.

Σχεδιασμός Ιστοσελίδας – Απλή και κατανοητή με σαφήνεια

Ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας της επιχείρησής σας αποτελεί το αρχικό βήμα της διαδικασίας κατασκευής της. Έχοντας λοιπόν την ιδέα της σελίδας σας θα χρειαστεί να την αποτυπώσουμε σε χαρτί και σιγά σιγά να προσθέτουμε τις λειτουργίες της και το εικαστικό κομμάτι.

Η όλη διαδικασία θα χρειαστεί πάντοτε να έχει ως στόχο την φιλικότητα προς τον τελικό χρήστη. Για αυτόν τον λόγο δίνουμε σημασία στην ευκολία πλοήγησης, το εύκολο Μενού επιλογών της ιστοσελίδαςσας.

Παράλληλα θα χρειαστεί να δώσουμε μεγάλη προσοχή στους χρήστες κινητών συσκευών όπως κινητά τηλέφωνα και Tablet. Με το Responsive Design, την αποκριτική σχεδίαση, πετυχαίνουμε την τέλεια απεικόνιση σε όλες τις συσκευές όπου αλλάζει η θύρα προβολής της ιστοσελίδας σας χωρίς να χάνεται οποιαδήποτε πληροφορία.

Εμπειρία χρήστη

Είτε λοιπόν ο επισκέπτης της ιστοσελίδας σας βρίσκεται σε Ηλεκτρονικό υπολογιστή, tablet, ή κινητό τηλέφωνο, απολαμβάνει όλες τις λειτουργίες της ιστοσελίδας σας. Η ιστοσελίδα σας προσαρμόζεται αυτόματα στο μέγεθος της οθόνης του επισκέπτη.

Μια προσεγμένη σχεδιαστικά ιστοσελίδα είναι εκείνη που θα αποδώσει τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα για τους επισκέπτες σας.

Αλλαγιάννης Γιάννης

Χρηστικότητα

Η καλύτερη ιστοσελίδα είναι εκείνη που έχει άριστη χρηστικότητα από την πλευρά του επισκέπτη. Πρέπει ο επισκέπτης να μπορεί με ευκολία να βρει αυτό που θέλει σε σύντομο χρονικό διάστημα χωρίς να χρειαστεί να ψάχνει.

Παράδειγμα:

Σε πολλές περιπτώσεις έχω παρατηρήσει πως ο τελικός χρήστης ψάχνει να βρει το πιο απλό σε μια ιστοσελίδα. Τα στοιχεία επικοινωνίας, το email ή το τηλέφωνο ώστε να επικοινωνήσει μαζί σας.

Η απροσδόκητη τοποθέτηση μέσα στην ιστοσελίδα σας σημαντικών λειτουργιών μπορεί να κοστίσει.

Τι γίνεται όμως με τις μηχανές αναζήτησης;

Σκοπός των μηχανών αναζήτησης είναι να δώσουν τα καλύτερα και πιο συναφή αποτελέσματα στον χρήστη κάθε στιγμή για κάθε ερώτημά του. Όταν λοιπόν σχεδιάζουμε την ιστοσελίδα σας πρέπει να τηρούμε ορισμένα standards σε σχέση με το λεγόμενο SEO (Search Engine Optimization – Φιλικότητα προς τις μηχανές αναζήτησης).

Όταν η σελίδα σας σχεδιαστικά είναι φιλική προς τις μηχανές αναζήτησης και εμπεριέχει κατάλληλα διαμορφωμένο κώδικα ώστε να δίνει τις πληροφορίες που θέλει η μηχανή αναζήτησης, τότε τα αποτελέσματα είναι θετικά. Σε αντίθετη περίπτωση το site σας δεν θα προσελκύει την απαιτούμενη κίνηση.

Αλλαγιάννης

Κάντε σήμερα το πρώτο βήμα για τη δημιουργία περισσότερων πελατών για την επιχείρησή σας

Καλέστε με στα εξής τηλέφωνα : 2106632266 – 6934469804

Εναλλακτικά στείλτε μου μήνυμα στο info@allagiannis.eu