Τί είναι το ποσοστό εγκατάλειψης μιας ιστοσελίδας

Ο ορισμός του ποσοστού εγκατάλειψης μιας ιστοσελίδας είναι το ποσοστό των ατόμων που φθάνουν στον ιστότοπό σας και φεύγουν χωρίς να επισκέπτονται μια δεύτερη σελίδα.

Ένα υψηλό ποσοστό εγκατάλειψης είναι ένα προφανές σημάδι μιας παρωχημένης ιστοσελίδας, μιας ιστοσελίδας με κακή απόδοση. Οι χρήστες της ιστοσελίδας συνήθως αφήνουν βιαστικά την ιστοσελίδα σας χωρίς να επισκέπτονται άλλες σελίδες απλά επειδή δεν βρίσκουν αυτό που αναζητούν αμέσως ή δεν τους αρέσει η εμφάνισή της.

Οι επισκέπτες σας φεύγουν μόλις προσγειωθούν στον ιστότοπό σας;

Πώς συγκρίνεται ο ιστότοπός σας με τα εκτιμώμενα πρότυπα του κλάδου σας; Συνήθως υπάρχει ένα γράφημα μετρήσεων του ποσοστού εγκατάλειψης για καθορισμένους τύπους επιχειρήσεων από το οποίο μπορείτε να λάβετε πληροφορίες. Επίσης μπορείτε να παρακολουθήσετε το ποσοστό εγκατάλειψης στον ιστότοπό σας μέσω του Google Analytics. Μπορείτε να πάρετε πληροφορίες είτε για ολόκληρη την ιστοσελίδα σας, είτε με βάση κάθε επιμέρους σελίδας.

Τομείς βάσει ποσοστού εγκατάλειψης

Απόδοση ιστοσελίδας εγκατάλειψη

 

Τοποθεσία

Εάν η εταιρεία σας είναι μια τοπική επιχείρηση που εξυπηρετεί πελάτες στην Ελλάδα, θα πρέπει να αναμένετε ένα υψηλό ποσοστό εγκατάλειψης από το εξωτερικό της χώρας.

Εάν απευθύνεστε στην τοπική αγορά, σίγουρα θα πρέπει να χωρίσετε την επισκεψιμότητα σας σε εντός και εκτός Ελλάδος. Αυτό χρειάζεται για να κατανοήσετε τον τρόπο με τον οποίο η επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας πραγματοποιείται εντός της χώρας σας. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγετε διαστρεβλωμένα στατιστικά αποτελέσματα από άσχετες επισκέψεις.

Συσκευές Χρηστών

Ένας χρήστης επιτραπέζιου υπολογιστή, ένας χρήστης tablet και ένας χρήστης φορητών συσκευών συχνά έχουν διαφορετικές προθέσεις. Για παράδειγμα, αναμένουμε περισσότερα άτομα να αλλάζουν συνεχώς σελίδες από μια κινητή συσκευή σε αντίθεση με χρήστες από επιτραπέζιους υπολογιστές και tablet. Αυτό συμβαίνει επειδή οι χρήστες φορητών συσκευών αναζητούν συχνά συγκεκριμένες πληροφορίες, όπως μια απάντηση σε μια ερώτηση σε σχέση με την τυχαία περιήγηση στο διαδίκτυο ή την αγορά προϊόντων και υπηρεσιών.

Νέοι χρήστες και επαναλαμβανόμενοι χρήστες

Ένας επισκέπτης που επιστρέφει στην ιστοσελίδα σας έχει διαφορετική πρόθεση από έναν νέο επισκέπτη. Είναι σύνηθες για τους νέους επισκέπτες να έχουν υψηλότερο ποσοστό εγκατάλειψης από εκείνους που σας ξαναεπισκέπτονται. Δεδομένου ότι είναι λιγότερο εξοικειωμένοι με το brand ή τον ιστότοπό σας θα πρέπει να τμηματοποιήσετε την επισκεψιμότητα για να βελτιστοποιήσετε ξεχωριστά τους νέους επισκέπτες και τους επισκέπτες που επιστρέφουν.

Μέσο επίσκεψης – παραπομπές

Οι άνθρωποι που έρχονται στον ιστότοπό σας μέσω διαφορετικών καναλιών. Παραδείγματα είναι:

  • Η παραπομπή στην ιστοσελίδα σας από άλλον ιστότοπο
  • Το email marketing
  • Η επίσκεψη μέσω των κοινωνικών δικτύων (Facebook, Instagram, Twitter. Pinterest, LinkedIn κλπ)
  • Η άμεση επίσκεψη του url σας
  • Η οργανική επίσκεψη μέσω Google Bing, Yandex, Baidu
  • Η πληρωμένη επίσκεψη μέσω google Ads

Όλοι οι παραπάνω χρήστες σαφώς έχουν διαφορετικές προσδοκίες και μπορεί να έχουν σημαντικά διαφορετικά ποσοστά εγκατάλειψης.

Σε περίπτωση που το ποσοστό εγκατάλειψης είναι ανησυχητικά υψηλό για την ιστοσελίδα σας, ίσως χρειαστεί να αναθεωρήσετε αρκετά πράγματα όπως για παράδειγμα:

  • Τον σχεδιασμό της ιστοσελίδας σας
  • Την στρατηγική SEO
  • Την ψηφιακή στρατηγική μάρκετινγκ που ακολουθείτε
  • Τις διαφημιστικές σας καμπάνιες
  • Τις προσφορές σας σε προϊόντα και υπηρεσίες

Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε προβλήματα με τον ιστότοπό σας όπως υψηλά ποσοστά εγκαταλειψης

Καλέστε με στα εξής τηλέφωνα : 2106632266 – 6934469804

Εναλλακτικά στείλτε μου μήνυμα στο info@allagiannis.eu

Αλλαγιάννης