Οι μηχανές αναζήτησης βασίζονται σε λέξεις-κλειδιά για να καθορίσουν πόσο σχετική είναι μια ιστοσελίδα για ένα ερώτημα αναζήτησης. Αυτές οι λέξεις-κλειδιά καθιστούν δυνατή την αντιστοίχιση ενός κειμένου που βρίσκεται σε μια ιστοσελίδα σε μια συγκεκριμένη περιοχή θέματος.

Πριν αρχίσετε τη διαδικασία SEO για την ιστοσελίδα σας, θα πρέπει να ορίσετε σχετικές θεματικές περιοχές. Θεματικές περιοχές που θέλετε να καλύψετε στη δική σας ιστοσελίδα. Για να τις ορίσετε θα πρέπει πρώτα να ερευνήσετε σημαντικές λέξεις-κλειδιά για τα θέματα, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρετε.

Σας συνιστώ να ψάξετε αρκετά τις λέξεις-κλειδιά που θέλετε να στοχεύσετε τόσο σε συνώνυμα όσο και σε εκφράσεις  δύο , τριών τεσσάρων λέξεων – μικρών προτάσεων τα λεγόμενα long tail keywords.

Τα long tail keywords σαφώς είναι ευκολότερα από τις μονές ή διπλές λέξεις στις αναζητήσεις. Με τα long tail keywords έχετε περισσότερες πιθανότητες να τα καταφέρετε ιδίως εάν έχετε μεγάλο ανταγωνισμό.

Προσοχή μην το παρακάνετε:

Κατά την ενσωμάτωση λέξεων-κλειδιών στα κείμενα των ιστοσελίδων σας, θα πρέπει να διατηρείτε μια ισορροπία στις  λέξεις – κλειδία.

Συνιστάται γενικά μια κατανομή λέξεων-κλειδιών από ένα έως τρία τοις εκατό και όχι παραπάνω. Αποφύγετε το keyword stuffing γιατί το μισούν οι μηχανές αναζήτησης.

Σαφώς το τι θα κάνετε, εξαρτάται κάθε φορά από το αποτέλεσμα που θέλετε να πετύχετε. Κάθε περίπτωση είναι μοναδική ως προς το πώς θα τοποθετήσετε τις ζητούμενες λέξεις – κλειδιά μέσα στο κείμενο.

Θυμηθείτε πως:

Ο συγγραφέας των κειμένων SEO πρέπει να έχει πάντα στο μυαλό του τον άνθρωπο αναγνώστη. Απαιτείται να αποφεύγει το γέμισμα με πάρα πολλές λέξεις – κλειδιά στο κείμενο. Δεν παρακαλάμε τις μηχανές αναζήτησης με το τα γεμίζουμε τα κείμενα με λέξεις – κλειδιά . Θυμηθείτε να χρησιμοποιείτε συνώνυμα, παραλλαγές, σχετικούς με το θέμα όρους και καλύψτε το θέμα κάθε φορά με το πιο ολοκληρωμένο και πρωτότυπο περιεχόμενο. Ξεχάστε τις αντιγραφές από άλλες ιστοσελίδες γιατί δεν θα σας ωφελήσουν.

Χρησιμοποιήστε εργαλεία Keyword Planner:

Για να μπορέσετε να πάρετε περισσότερες ιδέες για την προώθηση ιστοσελίδων μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εργαλεία keyword planner τα λεγόμενα λογισμικά εύρεσης λέξεων κλειδιών. Με τα λογισμικά εύρεσης λέξεων κλειδιών θα μπορείτε να βρείτε ακριβώς την θεματική ενότητα και τις αντίστοιχες λέξεις – κλειδιά και εκφράσεις.

 

ΤΗΛΕΦΩΝΟ SEO